keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Hurrikaaniraportti 2

Florence on edelleen tulossa ja viimeisimmän ennusteen mukaan pyyhältää tästä meidän ja Columbian välistä. Noita suuntia ennustellaan kovaa kyytiä ja totuus on, että vieläkin suunta voi muuttua. Totuus on myös se, että Flo ei ole enää hurrikaani meille tullessaan, vaan trooppinen myrsky. Mikä saattaa muovata tornadoja. Mikä todennäköisesti katkoo sähköjä, sillä täällä päässä maailmaa suuri osa sähkölangoista on maan päällä.

Mikään ei ole eilisestä muuttunut. Sadetta tullaan saamaan noin puoli metriä. Huomenna illalla Flo saavuttanee rannikon ja sitten katsellaan... perjantaiksi suurin myräkkä saavuttanee meidät. Kaikki koulut on peruttu ja lukioihin on perustettu evakuointikeskuksia. Kaupoissa oli normaalihko meininki tänään, enemmän ihmisiä kuin muuten, mutta hyllyt täynnä ruokaa. Pyörin vain kotinurkilla eli en tiedä liikenteestä, mutta todennäköisesti ruuhkaa, koska pari miljoonaa ihmistä on pakkoevakuoitu rannikolta.



Säätutka näyttää sadetta perjantaista tiistaihin. Kuulemma hurrikaani kerää mereltä kosteuden ja sitten räväyttää sen meidän niskaan. Seuraamme tilannetta eli jalat maassa ollaan, mutta vieläkään ei hermostuta. Onhan se ylireagointi parempi kuin katastrofi, eikö niin? Suomessa talvi aina yllättää autoilijan ja siitä saa isot otsikot jälkikäteen. Täälläpäin tämä ennakkokirjoittelu on hemmetinmoista hysterianluontia.

Toivotaan parasta, mutta rukoilemaan en edelleenkään ala (bible beltistä huolimatta tai ehkä juuri siksi). Sen verran hysteria tarttui, että ostin tänään grillimakkaraa ja kaasupullokin on varuiksi vaihdettu. Käteen jäi myös purkki instant-espressokahvia, jotta kofeiinintarve tyydyttyy vaikka joutuisi kylmään veteen sekoittamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti