lauantai 23. joulukuuta 2017

Aatonaatto on lauantai

Eli rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

Päivä kuluu leppoisasti laatikoita tehden ja rosolliaineita keittäen; etikkapunajuurista ei tule minun maun mukaista eli keitän raaoista punajuurista. Kinkku ostetaan valmiina eli se ei vie uuniaikaa ja tosiasiassa sitä syö vain tuo perheen miespuolinen. Osti sitten kalkkunaa naisväelleen aika roheesti kilon eli taatusti tulee korvista pianaikaan. Mutta senkin valmiina. Lisäksi teen Waldorfin salaattia itselleni. Suurin osa jouluruuista onkin minulle, jälkiruuat ja perunalaatikko sitten noille muille. 

Silliäkin löytyi ja norjalaista lohta mädin ja katkarapujen painikkeeksi. Pienesti piti tämä joulu laittaa, mutta eipä tuo kovin pieneltä kuullosta, perinteistä kaikki pienillä lisämausteilla. Jokohan sitä tänään jo närppisi jouluruokaa vai hakisi salaattia naapurista? Puuro ja kiisseli odottaa aattoaamua.

Keli on kummallinen: kosteusprosentti on yli 60 ja nousussa, enteilevät ukkosmyrskyä viideksi. Eli lämpöä reilu parikymmentä ja välillä puuskittainen tuuli kolisuttaa nurkkia. Lunta ei ainakaan tule! Hyvät ulkoilukelit ovat hellineet ja epävakaisempaa on tiedossa; talvea enteilee, mutta pukki tulkoon helikopterilla

!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti