tiistai 10. marraskuuta 2015

Marraskuu

Kyllä se marraskuun pimeys yltää tännekin. Kaikilla tasoilla. Puoli kuusi alkaa olla jo pimeää ja ketä aamun (kello 7) valoisuus muka on ikinä lohduttanut?

On sitten satanut kaksi viikkoa vettä ihan esterimäisesti ja tekis mieli pistää pää peiton alle ja nukkua keväänkoittoon. Silläkin uhalla, että tänään taas vaihteeksi paistaa aurinko eli ei olla lähelläkään kotomaan talvisia pimeyksiä. Saati edes lämpötiloja. Eilen oli 9 astetta (Tampereella näytti 10) lämmintä ja minä palelin kolmissa villasukissa niin, että päätin mennä kylpyyn. Joka auttoi varpaitten palelemiseen, muttei saunakaipuuseen. Ja tänään kutittaa.

Tänään onkin sitten lenkkipäivä, sillä saattaa mennä 20 rikki ja se paistaa. Ah kuinka ihanaa, sillä kaamosmasennushan tässä meinasi uhata. Sillä sadesää täällä on verrattavissa lumipyryyn Suomessa. Liikenne tukkoaa ja osa ihmisistä jättää muut kuin pakolliset menot menemättä ja usein myös maailman paras hoito on juuri se ylimääräinen meno. Tänä maanantaina siis neljä asiakasta peruutti hoitonsa. 4. Se on kolmanneksen budjettilovi pienen ihmisen viikottaisessa elämässä.

Mutta positiivisesti katsottuna se tarkoittaa enemmän aikaa istuksia Secret Chocolatierissa (kantakahvila, jossa mulla on oma muki) ja kilkutella läppäriä. Jaa tehdä budjettia kirjanpito-ohjelmalla? Tai kirjoittaa raflaavaa ja sivistävää työblogia? Suunnitella loppuvuoden workshoppeja? Kirjoittaa osoitteita joulukortteihin (huom. vain asiakkaille, sorry)? Kerrata anatomiaa?

Mutta kun on tämä kaamosmasennus... ja jotta pystyisille sillain ihan oikeasti myötäelämään tätä arkea, niin kerronpa vielä päivänpolttavat puheenaiheet. Vielä ei olla ihan presidentinvaalien ytimessä (oikeesti, edellisiä vaaleja käytiin, kun me suunniteltiin tänne muuttoa!), vaan puheeaiheita on 3:

1. Southpark Mall päätti olla pystyttämättä joulukusta keskiaukiolle ja kansa ryhtyi vastarintaan. Minäkin sain kolmelta henkilöltä sähköpostiviestin, jossa pyydettiin allekirjoittamaan adressi kuusen puolesta. No en allekirjoittanut, mutta kuusi tulee sittenkin paikalle, ihan ilman panostani.

2. Starbucksin tämän vuotisissa joulumukeissa (niissä pahvisissa) ei ole tonttuja, poroja eikä edes lumihiutaleita. Siitäkös kansa suuttui, kun kristillistä perinnettä näin loukattiin. Mutta uskontoa ei saa silti näkyä. Vaikka siis juurikin boikotoin sturbuksia ja kostoksi laitan kuvan mukista, josta kahvini tällä hetkellä juon. Minulle nämä perinteet kun on kaikki kaikessa.

3. Black Friday lähestyy uhkaavasti ja yhä useampi ketju on auki Thanksgiving-iltana kello 6 alkaen. Mutta sitten yhä useampi pysyy suljettuna, kun kansa haluaa arvostaa perinteitä ja perhearvoja. Nyt olisi enää päätettävä onko perheemme arvo yhdessä shoppailu vai kalkkunan ylensyönti!

Mutta vielä on pari viikkoa aikaa ennen kiitostelua Savannahissa ja siiheksi olisi sitten saatava tulehtuneet scalenes-lihakset epätulehtuneiksi. Ja kirittävä kiinni tämän viikon asiakasvaje. Vaikka itseasiassa kai nuokin ovat toistensa vastaisia toimintoja. Ehkä sittenkin istuksin tässä vielä työntämässä kaikkia mahdollisia toimintoja hivenen tuonnemmaksi ja keskityn katselemaan kuinka pihalla paistaa aurinko, vaikka pääkopassa vallitseekin sumu. Elämä on täynnä vastakohtaisuuksia.

3 kommenttia:

 1. Vähän hihityttää nämä puheenaiheet. Että ollaanko liian poliittisesti korrekteja ja jos niin mihin suuntaan. Mutta numero kolmeen kiteytyy kyllä paljon siitä, mikä tässä maassa on pielessä! "Onko perheemme arvo yhdessä shoppailu* vai kalkkunan ylensyönti" *lisäisin tuohon vielä että hulluna hulluun aikaan shoppailu. Tämä tulee käyttöön! :D

  Meillä aurinko laskee 4:33, ja hain lohdutusta siitä että Tampereella melkein 40 minuuttia aiemmin... ei juuri lohduttanut, joten vaikka täällä sateet ovat vasta edessä, tavoitan tunnelman.

  VastaaPoista
 2. Mä en tajua sitä Starbucksin mukijuttua. Ne mukithan on vihreä-punaisia. Ei musta tarvitse yhtäkään kuvaa niihin, että tulee joulu mieleen! Edelliset mukit sinivalkoisina oli enemmän vain talviteemaisia eli siis musta VÄHEMMÄN kristillisiä!

  Ah, Savannah. Varmasti tosi ihana Thanksgiving teillä tulossa!

  VastaaPoista
 3. Jeps, mulla suu loksahti niin auki siita Starbucks jutusta etta melkein leula lahti paikoiltaan. Mina en kyseisessa kuppilassa juurikaan kay kun en juo kahvia mutta juuri talla viikolla oli sattumalta treffit kaverin kanssa siella. Muki oli punainen ja siina oli vihrea valkoinen firman logo niin kuin aina ennenkin. Jarkyttavaa metelia ihan tyhjanpaivaisesta asiasta. Ja tuo Black friday shoppailu. Ma en liiku kotoota silloin mihinkaan.... no fyssari taitaa olla perjantaina iltapaivalla eli sinne meen mutta en kylla muualle. Mies yleensa katselee sitten Cyber maanantaina josko jotain kivoja juttuja osuu silmaan (lahinna lasten joululahjoja). Pimeeta on ja eilen ja tanaan olen vihreena kateudesta katesellut Suomesta tulevia kuvia satutalvimaisemista. Ei ole lunta nakynyt viela. Kylma kylla on ollut. Mukavaa kiitospaivaa!

  VastaaPoista