tiistai 19. elokuuta 2014

Pieni ihminen suuressa maailmassa

Pikapäivitys 1 isosta omenasta. Lento 2 tuntia (oikeesti lennettiin alle puoltoista) ja taksi JFK:ta 40 minuuttia hotellille, joka sijaitsee Times Squarella. Ei paha! ✈️

Ekaks käveleskeltiin lähinurkilla ja korkattiin Central Park. On se vähän isompi kuin Näsinpuisto. Juotiin kaffeet Trumpin mestassa, muttei ostettu mitään kaupoista, sillä pistettiin rahat mieluummin Empire State Buildingiin iltasella. Sinne käveli 5th Avenueta vartin verran ja löntysteli 7th:iä takaisin puoli tuntia, sillä Times Squarella oli pari muutakin turistia. Aika makee oli öinen näkymä, kun valoja jatkui silmänkantamattomiin. Kännykkäkuvia on tuolla kuvapäiväkirjassa, yritän laittaa parempia sitten kun Sonja saa kamerastaan ulos. Vaikka niinhän se on, että ei tätä tunnelmaa oikein saa kameraan; toisessa maailmassa tällainen maalaistyttö täällä käpyttelee!

Huomenna sitten kesytetään metro ja katsellaan Vapaudenpatsasta ulkoapäin (sen verran meni rahaa Empire State buildingiin) ja Brooklyn Bridge on suunnitelmissa katsastaa. Illalla on sitten Oopperan kummitus tässä lähinurkilla. Ja kattellaan mitä eteen tulee, olishan tuossa pari museota ja vaikkapa Macy's kohdilla, jos lompakko alkaa pullottaa... 💸

Yllättäviä juttuja NYC:ssä:
- hirveesti on menossa tietöitä jokapaikassa. Myös Times Square on osin pressujen peitossa
- en ole ollenkaan eksyksissä (vielä), vaikka joudunkin operoimaan numeroilla: hotelli on west 46th:llä 6th:n ja 7:th  avenuen välissä. Onneksi tuossa likellä menee nimeltä mainittu katu, muuan Broadway.
-täällä on hienoja kirkkoja (ja ne on auki), mutta ne katoaa rakennusten väliin. Naapurissa on yksi ja sinne aion poiketa vielä.
- täällä miljoonakaupungissa ei ole yhtään turvaton olo. Pysykäämme täällä  Manhattanilla pitämässä tämä illuusio!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti